Suodata
Avainsanalla

Little Sun

Olafur Eliasson

  • Inventaarionumero41811
  • HuoneetAikajana
  • Tykkäykset5
  • Katselukerrat65

Little Sun lanseerattiin vuonna 2012 ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti jo pitkälti yli 500 000 kappaletta. Tutkimusten mukaan Little Sunin käyttäjien energiankulutus on pudonnut merkittävästi.

Little Sun – Pieni aurinko – on taiteilija Olafur Eliassonin (s.1967) ja insinööri Frederik Ottesenin (s. 1967) kehittämä kannettava aurinkokennolamppu, joka tarjoaa turvallisen vaihtoehdon vaarallisille kerosiinilampuille erityisesti sellaisissa maissa, joissa ei ole luotettavaa sähköverkkoa. Pienikokoinen esine on tehokas, sillä viiden tunnin lataus antaa neljä tuntia kirkasta tai 10 tuntia himmeää valoa.

Olafur Eliasson

Olafur Eliasson johtaa yritystä, joka valmistaa aurinkoenergialla toimivia lamppuja.

  • Syntynyt1967
  • SyntymäpaikkaKööpenhamina, Tanska

Nykytaiteilija Olafur Eliason tutkii ihmisen ja ympäröivän maailman suhdetta. Hän työskentelee installaatioiden, maalausten, kuvanveiston ja filmin parissa. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja tehnyt taideprojekteja, joiden avulla hän ottaa kantaa mm. ilmastokysymyksiin. Hän uskoo, että taiteen vaikutus kasvaa, kun ihmiset eivät enää luota politiikkaan. Taiteella on keinoja vaikuttaa ihmisten mieliin ja saada heidät pohtimaan omia arvojaan. Se voi aikanaan muuttaa myös heidän toimintaansa.

Olafur Eliasson johtaa yritystä, joka valmistaa aurinkoenergialla toimivia lamppuja ja latureita. Varakkaat eurooppalaiset maksavat niistä korkeamman hinnan, joka mahdollistaa myymisen halvalla Afrikan alueille, joissa ei ole sähköverkkoa. Jos voittoja kertyy, ne suunnataan afrikkalaisille aloitteleville yrityksille starttirahana.