Suodata
Avainsanalla

Nokia 9210 Communicator

Nokia

  • InventaarionumeroDM41377
  • Suunniteltu2000
  • ValmistajatNokia
  • HuoneetProsessi
  • Tykkäykset25
  • Katselukerrat352

Nokian kommunikaattori yhdisti matkapuhelimen ja tietokoneen ominaisuudet.

Nokia 9210 Communicatorin mainostettiin tuovan tulevaisuuden tekniikat käyttäjän ulottuville. Runsaiden tietokonemaisten ominaisuuksiensa vuoksi sitä kutsuttiin kämmenmikroksi. Se yllätti käyttäjänsä upealla, kirkkaalla ja terävällä, 4096 värisävyä toistavalla LCD-näytöllä (ulkopuolen näyttö oli edelleen 2-värinen). Näppäimet ovat aikaisempaa mallia isommat ja pyöreämmät. Oikean alareunan erilliset nuolinäppäimet ovat muuttuneet yhdeksi isoksi keinukytkimeksi. Sen ominaisuuksia ovat mm. tekstiviesti, faksi, sähköposti, internet, osoitekirja, kalenteri sekä toimisto-ominaisuudet: tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitykset ja tiedostonhallinta sekä laskin, kello, pelit, nauhuri ja yksikkömuunnin. Puhelimen puheaika oli 10 h, valmiusaika 230h.

Puhelin on Nokian ensimmäinen Symbian-käyttöjärjestelmällä varustettu matkapuhelin ja kolmas Communicator-tyyppinen matkapuhelin. Kommunikaattorin suunnittelussa oli olennaista, että laite olisi helppokäyttöinen. Muotoilijalle annetussa ohjeistuksessa määriteltiin, että laitteen tuli pystyä lähettämään kirjallista ja suullista informaatiota, siinä tulisi olla 600 x 400 pikselin kosketusnäyttö ja kynä. Tehtävää tarkennettiin määrittelemällä käyttäjäksi kolmanneksen työajastaan toimiston ulkopuolella työskentelevä henkilö. Ulkonäön tuli sopia Nokian tuoteperheeseen eli muihin saatavilla oleviin malleihin. Tavoiteltiin selkeää ja yksinkertaista visuaalista asua; ulkonäön ja graafisen ilmeen piti auttaa käyttäjää ymmärtämään laitetta paremmin ja toisaalta olla niin mielenkiintoinen, ettei kuluttaja kyllästyisi. Puhelimen suunnittelutyöstä vastasi Panu Johansson.

Nokia

Nokia Oyj on kansainvälisesti toimiva suomalainen tietoliikennealan yhtiö, jonka pääliiketoimintoja ovat teknologiakehitys ja lisensointi, verkkonfrasktruktuuri, sekä kartta- ja sijaintipalvelut. Vuonna 2014 yhtiön matkapuhelinliiketoiminnot siirtyivät Microsoftille.

  • Perustettu1865